ieși mai bine în fotografii

8 sfaturi pentru a ieși mai bine în fotografii

Odată cu apariția rețelelor sociale, nevoia de a ieși mai bine în fotografii a apărut nu doar pentru modele. Deși oamenii sunt de obicei împărțiți în fotogenici și nu prea😉, pozatul poate fi învățat – ca orice altă abilitate. Am adunat câteva sfaturi pentru a ieși mai bine în fotografii și a obține imagini mai frumoase.

1. Găsește-ți punctele forte și punctele slabe

Aspectul fiecăruia dintre noi este individual și, mai mult, asimetric. Prin urmare, chiar și cea mai frumoasă fată are un unghi mai slab și unul de succes. Este important pentru tine să-ți găsești punctele tari și punctele slabe.

ieși mai bine în fotografii

Examinează fotografiile vechi și încearcă să o găsești pe cea mai bună. Îți place felul în care arăți dintr-un anumit unghi? Sau poate ai un zâmbet special? Încearcă din nou să redai imaginile preferate pentru a vedea cum le poți îmbunătăți.

Uită-te bine la tine în oglindă, de preferință din unghiuri diferite, inclusiv în profil. Unele unghiuri ți se pot părea complet neobișnuite. Dar nu te grăbi să le consideri nereușite. Poate doar că nu te-ai privit niciodată din acea parte.

Exersează zâmbetul. Pregătește-te pentru acest lucru în avans. Pornește camera și distrează-te!

2. Exersează câteva ipostaze clasice

Dacă în fața camerei ești complet pierdut și nu știi ce să faci cu tine, cu siguranță ar trebui să înveți câteva ipostaze clasice. Pot fi simple și naturale, dar se vor privi frumos. Iată exemple de ipostaze pe care starurile de pe covorul roșu le folosesc adesea, dar sunt destul de aplicabile în viața de zi cu zi:

  • Un picior în față

Fă un pas înainte fără să pui greutatea pe el. Mâinile se pot lăsa liber de-a lungul corpului fără a-l atinge. Corpul ar trebui să fie ușor rotit în direcția opusă piciorului care face pasul.

  • Pe jumătate întors

ieși mai bine în fotografii

Poziția este simplă: trebuie doar să stai puțin lateral și să te uiți peste umăr. Această poziție trebuie repetată în prealabil, deoarece astfel de unghiuri nu sunt potrivite pentru toată lumea.

  • Mâinile pe talie

În același timp, spatele trebuie să fie drept, umerii să fie ușor ridicați. Această poziție dă încredere. Dacă ți se pare prea nefiresc, încearcă să o repeți cu o singură mână, în timp ce stai pe jumătate întors și extinde ușor un picior înainte.

3. Urmează lumina

Aceasta este una dintre regulile principale ale fotografiei: lumina decide, dacă nu totul, atunci mult. Lumina ar trebui să fie moale, nu tare.

Lumina puternică este ușor de imaginat dacă îți amintești cum arată o persoană stând direct sub o lampă sau sub soarele strălucitor. O umbră limpede cade din el, fața este luminată de sus. Ca rezultat, apar riduri, expresiile feței sunt distorsionate de umbre, apar defecte evidențiate brusc, care în realitate nici nu există.

Lumina moale este difuză, odată cu ea, umbra este fie aproape imperceptibilă sau absentă cu totul. În interior, cea mai bună lumină provine, cel mai adesea, de la ferestre. Dacă totuși trebuie să recurgi la iluminatul artificial, nu sta direct sub lampă – mai bine puțin mai departe. În aer liber, lumina moale perfectă, apare pe vreme înnorată. La soare, fotografii frumoase pot fi obținute dacă strălucește din lateral. În caz contrar, este mai bine să cauți un loc umbros pentru a evita orbirea inutilă.

4. Încearcă sa te relaxezi

Chiar și unghiul perfect, fundalul și fotograful profesionist nu garantează fotografia perfectă dacă persoana arată încordată. Apare un zâmbet nefiresc, pieptul și umerii se ridică datorită reținerii respirației, iar rigiditatea este vizibilă în postură.

Este deosebit de dificil să te relaxezi la o ședință foto profesională dacă nu ești obișnuit cu astfel de evenimente.

De asemenea, starea de spirit este importantă: dacă ești enervat sau nesigur, amână ședința foto. Deși, poate, dimpotrivă, această ocupație te va înveseli.

5. Mișcă-te

cum sa ieși mai bine în fotografii

Pozițiile statice sunt dificile – încercă să acționezi în mișcare. Mergi, întoarce-te, îndreaptă-ți părul, fă ceva sau pur și simplu privește în depărtare, nu în obiectiv. Este posibil ca fotografia în mișcare să te ajute să obții fotografii naturale.

6. Unghiurile potrivite

Este bine dacă prietenul sau cel care îți va face fotografii înțelege multe despre un unghi bun, dar în viața obișnuită de multe ori nu te poți baza pe asta. Deci, descoperă singur ce unghiuri vor sublinia în mod favorabil figura și care, dimpotrivă, o vor distorsiona. De exemplu, poza de aproape, te poate face să arăți mai grăsuț sau chiar să adaugi o bărbie dublă.

Este mai bine să faci fotografii portret de sus – acest lucru va face ca partea inferioară a feței să pară mai ușoară și ochii mai mari. Cu toate acestea, camera nu trebuie să fie prea sus, altfel gâtul va dispărea și proporțiile vor fi distorsionate.

7. Află unde să îți pui mâinile

Aproape cel mai dificil lucru din fotografie este să-ți dai seama unde să-ți pui mâinile. Există o mulțime de opțiuni: pe talie, în buzunar, sprijinit de un scaun sau de o masă, dacă sunt în apropiere.

fata cu floare in mana

O modalitate ușoară de a ameliora tensiunea este de a ține un obiect. Poate fi o floare, o decorație, o geantă, o carte – orice te va ajuta să îți relaxezi postura, precum și să adaugi un anumit caracter imaginii. În acest caz, subiectul nu trebuie să fie foarte mare, altfel va distrage atenția de la față.

8. Fundalul

Și această sarcină nu trebuie transmisă fotografului. Înainte de a poza, asigură-te că fundalul este potrivit: fără distrageri sau oameni în spate, fără obiecte inestetice, cum ar fi un coș de gunoi. De asemenea, hainele tale nu trebuie să se amestece cu fundalul.


Vezi și 4 mituri despre ceea ce afectează vederea

Sharing is caring!
more

18 thoughts on “8 sfaturi pentru a ieși mai bine în fotografii”

  1. Pingback: 5 rujuri de buget în nuanțe de toamnă »

  2. Pingback: 58 de Idei pentru lucru de acasa sau part-time ⋆

  3. Și mie mi e greu cu pozele.. Uneori ies, alteori nu. Am sa salvez acest articol și am sa l urmăresc când fac poze.

  4. Pingback: Nu doar lipsa sexului: 5 motive pentru care ai vise erotice »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *