asus zenfone 8 telefon

Recenzie ASUS ZenFone 8: compact – din nou la modă

Anul acesta, ASUS a prezentat două versiuni ale ZenFone simultan. Un modul neobișnuit de cameră rotativă a mers la modelul mai vechi cu prefixul Flip. Cu toate acestea, obișnuitul ZenFone știe și să surprindă: smartphone de top și un afișaj mai mic de 6 inci.

ASUS ZenFone 8 – Mic și la îndemână

La prima vedere, nu este nimic remarcabil în designul ASUS ZenFone 8. Ramele din jurul marginilor afișajului sunt subțiri, panoul din spate este realizat din sticlă cu un finisaj semi-mat. Amprentele de pe acesta rămân, dar sunt ușor vizibile. Blocul camerei foto iese ușor deasupra suprafeței carcasei.

Are o mufă audio, care acum este foarte rară printre dispozitivele de top. Mai mult, aceasta nu este situat în partea de jos, ci în partea de sus a dispozitivului.

asus zenfone 8

Ne bucură ZenFone 8 și cu prezența unui indicator de notificare, deși funcția Always On Display este de asemenea disponibilă. O altă caracteristică sunt două difuzoare externe, datorită cărora telefonul relativ mic produce un sunet clar. Un alt bonus frumos este o carcasă din plastic de înaltă calitate, cu spatele texturat. De asemenea, este declarată protecția IP68.

Caracteristica cheie a unui smartphone este afișajul său. Diagonala de 5,9 inci este acum rar întâlnită chiar și la modelele ieftine, ca să nu mai vorbim de cele emblematice. În același timp, matricea AMOLED acceptă o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Calitatea imaginii este ridicată. Acest lucru este valabil mai ales pentru modul de vizionare cinematografică, unde gama de culori depășește DCI-P3. Este disponibilă și opțiunea DC Dimming, care reduce pâlpâirea luminii de fundal. Dar au apărut întrebări cu privire la funcționarea scanerului de amprente încorporat pe ecran: nu este la fel de rapid și precis ca senzorii de ultimă generație. Erorile de deblocare se întâmplă din când în când.

ZenFone 8 poate fi considerat, cu siguranță, un flagship compact. Dimensiunile carcasei sunt relativ mici: înălțimea este de 148 mm, lățimea este de 65,8 mm. Numai grosimea nu poate fi numită moderată. Are aproape 9 mm, deși noul produs nu are încărcare wireless sau o baterie de mare capacitate.

Puține camere, dar eficiente

ZenFone 8 are un centru foto modest: doar obiective cu unghi larg și cu unghi foarte mare. Zoom-ul optic este disponibil numai pentru versiunea Flip. Cu toate acestea, dispozitivul se descurcă bine cu zoom-ul digital de 2 ori.

Camera principală este reprezentată de un senzor de 64 megapixeli, care în mod implicit filmează la 16 megapixeli. În timpul zilei, imaginile sunt clare, contrastante și cu culori saturate. Pentru portrete, este disponibilă o presetare separată cu o serie de setări: puteți schimba forma feței, culoarea pielii și dimensiunea ochilor.

Modul de noapte se descurcă bine cu sarcina: chiar și clădirile fără lumină de fundal se bucură de detalii. Deși nu există senzor de adâncime, neclaritatea de fundal a software-ului funcționează bine – nu există erori evidente la contururi.

ASUS ZenFone 8 are funcții video avansate: dispozitivul înregistrează videoclipuri de 8K. Când fotografiați în 4K, stabilizarea funcționează bine chiar și în mișcare. Dar în astfel de condiții carcasa se încălzește foarte mult, poate fi inconfortabilă vara.

Putere ASUS ZenFone 8

ZenFone 8 este alimentat de chipsetul Qualcomm Snapdragon 888 cu nucleul grafic Adreno 660. Acesta este unul dintre cele mai rapide pachete de pe piață, astfel încât smartphone-ul poate face față cu ușurință oricărui scenariu. Genshin Impact, The Elder Scrolls: Blades și alte jocuri solicitante rulează cu o grafică maximă. După minimizare, aplicațiile nu sunt descărcate din memorie, nu există blocaje și frâne în sarcinile de zi cu zi.

Pe de altă parte, Snapdragon 888 s-a dovedit a fi fierbinte în practică, lucru pe care îl observi după 15-20 de minute de joc. Încălzirea este vizibilă chiar și atunci când filmați videoclipuri și vizionați videoclipuri în flux.

recenzie ASUS ZenFone 8

Verifică preț

Autonomia

Capacitatea bateriei este de 4000 mAh standard. Cu toate acestea, autonomia nu este rea – acest lucru se datorează în mare parte micului ecran AMOLED și presetărilor flexibile de economisire a energiei. ASUS ZenFone 8 funcționează în mod fiabil o zi, fără reîncărcare sub sarcină activă (muzică, rețele sociale, mesagerie, YouTube și foto). Dar jocurile și înregistrările video consumă rapid bateria. Telefonul acceptă o încărcare rapidă de 30 de wați și se încarcă complet în 1 oră și 15 minute.

Smartphone-urile similare cu ZenFone 8 sunt puține pe piață astăzi. Datorită ecranului de 5,9 inci, face diferența cu dimensiunile sale relativ compacte. Printre avantaje, menționăm calibrarea bună și redarea culorilor afișajului, sunetul de înaltă calitate, rezerva de putere uriașă, camerele decente și prezența unui minijack. Dezavantaje – lipsa zoom-ului optic, a încărcării fără fir și a suportului pentru cardul de memorie. Dar pentru iubitorii de mici nave emblematice Android, este puțin probabil să fie un obstacol.


Vezi și Recenzie Samsung Galaxy S21 Ultra

Sharing is caring!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *