vise erotice

Nu doar lipsa sexului: 5 motive pentru care ai vise erotice

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Heidelberg, 1 din 5 vise pe care le vede o persoană este cu siguranță erotic. Este demn de remarcat faptul că acum 50 de ani, femeile visau mai rar tot ce ține de intimitate.

Adesea astfel de vise sunt asociate cu lipsa de sex, dar nu doar acesta este singurul motiv pentru care vedem scene picante noaptea. Vă vom spune ce altceva afectează complotul viselor.

1. Schimbări în viață

Visele sunt o reflectare a inconștientului nostru. Pot fi influențate de orice, de la o seară bine petrecută la o promovare la locul de muncă.

Visele legate de sex sunt o metaforă pentru impulsuri bruște sau explozii de energie. Unii își doresc de mult să-și schimbe locul de muncă, alții doresc să găsească un nou hobby, iar alții doresc să călătorească în jurul lumii. Dorințele neîmplinite pe care doriți să le îndepliniți cât mai curând posibil se transformă în vise erotice.

Adesea, scenele picante în vis apar imediat după căsătorie: acest lucru este asociat și cu schimbări grave în viață pe care creierul încearcă să le proceseze.

2. Excesul de energie creativă

Această stare este familiară celor care au stăpânit în cele din urmă blocul de artă. Creativitatea și energia sexuală sunt indisolubil legate. Când o persoană este inspirată pentru proiecte mari sau interesante, se simte mai veselă ca niciodată și, în această stare, libidoul său poate crește uneori.

În acest context, apar vise erotice: se spune că în acest moment există o resursă atât pentru intimitate, cât și pentru sarcini creative.

vise erotice

3. Îndrăgostirea sau admirația pentru cineva

Oamenii visează destul de natural la intimitate cu obiectul pasiunii și în toate culorile își imaginează ce vor să facă cu el. Este logic ca gândurile despre un partener potențial să devină parte a viselor.

Uneori creierul nostru funcționează mai subtil. Persoana trebuie doar să înțeleagă că îl place pe cineva și, după un timp, visele erotice vor începe să apară. Acesta este un proces natural în care fanteziile de intimitate nu durează prea mult.

Uneori, persoanele din astfel de vise sunt oameni, care în viața reală, nu ar atrage atenția asupra lor: cei mai buni prieteni, colegi, lideri, colegi de clasă. Asta nu înseamnă că vrei să faci sex cu ei. Este posibil să fi observat ceva uimitor la ei. Creierul citește această admirație ca îndrăgostire și formează vise erotice.

4. Insecuritate

Sexul este un proces incredibil de intim în timpul căruia persoana pare vulnerabilă. Același lucru este valabil și pentru fanteziile erotice.

Uneori oamenii au visuri ce implică înșelare, hărțuire sau chiar viol. Este puțin probabil că așa ceva se va întâmpla într-o zi. Potrivit psihologului clinic Nancy Irwin, astfel de scene pot sugera că persoana se simte inconfortabil. Dacă a văzut în vis un partener care l-a rănit, este posibil ca inconștientul să insinueze vechi și uitate, dar să nu rezolve nemulțumirile.

Visele erotice cu situații incomode vorbesc despre propria lor nesiguranță, spune dr. Irwin. Deci, bărbații trădați pot visa disfuncție erectilă noaptea. Femeile care nu își acceptă corpul se pot confrunta cu critici dure asupra aspectului lor în vis de la un partener fictiv.

Astfel de vise indică faptul că există o problemă specifică care necesită atenție, cum ar fi să purtați o conversație sinceră cu iubitul sau să vă analizați sentimentele.

5. Iubire de sine

După cum explică sexologul Janet Britto, visele ne anunță despre tot ceea ce creează în prezent creierul nostru. Visele despre sex pot indica, de asemenea, că ești aproape de acceptarea finală a ta – cu condiția să îți placă ceea ce se întâmplă.

Un vis despre sex, care este plăcut și chiar provoacă un orgasm în vis, sugerează că persoana se acceptă pe sine și sexualitatea sa.


Vezi și 8 sfaturi pentru a ieși mai bine în fotografii

Sharing is caring!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *