harmony os

Harmony OS va apărea în curând. Ce trebuie să știi despre noul sistem de operare HUAWEI?

Pe 2 iunie au fost lansate primele dispozitive care funcționează pe Harmony OS. Se așteaptă să apară și pe alte modele ale mărcii de-a lungul timpului, inclusiv pe smartphone-urile P50.

Diferența dintre Harmony OS, Android și iOS

Sistemul de operare Harmony (fostul HongMeng OS) este noul sistem de operare HUAWEI pentru o gamă largă de dispozitive, anunțat pentru prima dată în august 2019. Principala sa diferență față de Android constă în arhitectura microkernel-based. Dacă Android și iOS, rulează pe un nucleu monolitic închis, atunci Harmony e pe unul modular.

Astfel vă permite să vă conectați la servicii suplimentare. Adică, Harmony poate funcționa rapid pe smartphone-uri și alte gadgeturi, de la ceasuri inteligente până la fierbătoare inteligente. Datorită arhitecturii modulare, sistemul de operare este mai rapid și consumă semnificativ mai puține resurse decât Android. În același timp, interfața pentru smartphone-uri seamănă cu shell-ul EMUI. În orice caz, conform fotografiilor de pe net.

După cum a remarcat CEO-ul HUAWEI Richard Yu, alegerea conceptului modular a fost determinată de dorința de a face sistemul de operare cât mai rapid, ușor și eficient posibil. Micronucleul este singurul responsabil pentru capacitățile de bază ale sistemului, iar modulele îi adaugă funcții suplimentare.

harmony-os

Sistemul de operare Harmony este compatibil cu Android?

Sistemul de operare este conceput pentru a avea un strat de compatibilitate Android. Aceasta înseamnă că Harmony poate lansa aplicații Android. În plus, sistemul de operare va fi echipat cu un magazin – App Gallery, care s-a dezvoltat activ în ultimii ani.

În același timp, HUAWEI nu intenționează să transfere în masă dispozitivele lor de la Android la Harmony.

„Putem face acest lucru oricând, dar pentru a menține un parteneriat cu Google și a fi eficient, Android va fi o prioritate pentru moment. Dacă nu o putem folosi în viitor, putem trece la Harmony ” , a declarat Richard Yu.

De ce HUAWEI are propriul său sistem de operare?

Deși munca pentru sistemul de operare Harmony se desfășoară de mult timp, nu a existat nicio grabă de lansare. Situația s-a schimbat după decretul lui Donald Trump din mai 2019, când a interzis companiilor IT americane să coopereze cu HUAWEI. După cum ne amintim, gigantul chinez IT s-a despărțit imediat de serviciile Google. Dar a accelerat crearea propriului său sistem de operare – pentru a nu depinde de acțiunile politicienilor americani.

Sistemul de operare Harmony va apărea în curând

Cel mai probabil, cu ajutorul noului sistem de operare, HUAWEI intenționează nu numai să obțină independență față de Google, ci și să impună concurența. La urma urmei, Harmony OS este o platformă open source pe care dezvoltatorii și furnizorii o pot folosi gratuit.

Conform zvonurilor, lansarea noului sistem de operare și a dispozitivelor aflate sub controlul său, în afara Chinei, se așteaptă după 2 iunie. Este probabil ca aceste modele să fie două tablete și două ceasuri inteligente. De asemenea, linia de smartphone-uri emblematice HUAWEI P50 poate fi echipată cu sistemul de operare Harmony. Anterior, seria P a fost anunțată întotdeauna în martie-aprilie, dar anul acesta lansarea a fost amânată până în iunie sau chiar mai târziu.

Sharing is caring!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *