galactomyces

Drojdie pentru piele frumoasă: beneficii galactomyces

Galactomyces sunt drojdii bogate în nutrienți. Acest ingredient asiatic poate avea un efect pozitiv asupra pielii, uniformizând textura și tonul acesteia. Iată ce mai trebuie să știți despre drojdie pentru piele frumoasă.

Ce sunt galactomyces

Această substanță este un produs secundar al procesului de fermentare a sake-ului. De aceea, produsele de îngrijire care conțin galactomyces sunt fabricate cel mai adesea în Japonia și China. Dacă utilizați produse cosmetice asiatice, există cu siguranță galactomyces într-unul dintre produsele dvs. de înfrumusețare preferate, precum serul sau esențele faciale. Aceste produse ajută la reducerea pigmentării pe piele și la îmbunătățirea texturii acesteia. Ingredientul este bogat în aminoacizi, minerale și vitamine.

Există o legendă despre cum au apărut, dar unii sugerează că această poveste este doar un truc de marketing. Se crede că galactomyces au fost descoperite de specialiștii japonezi care lucrează cu sake. Au observat că mâinile lor păreau mult mai tinere decât restul corpului. Așa că au ajuns la concluzia că această substanță secretă poate întineri pielea și o poate face netedă.

galactomyces

Care sunt beneficiile galactomyces

Potrivit dermatologului Marisa Garshik, galactomyces sunt o substanță unică care aduce mai multe beneficii:

  • îmbunătățirea aspectului porilor,
  • controlul producției de sebum,
  • întărirea barierei externe a pielii.

Există și alte beneficii care au fost dovedite științific.

Ameliorează acneea

Datorită faptului că galactomyces sunt capabile să micșoreze porii și să reducă producția de sebum, riscul de răspândire a acneei pe față este minimizat. În 2006, o echipă de oameni de știință asiatici a publicat rezultatele muncii lor științifice în Journal of Dermatological Science: au confirmat experimental că extractele de drojdie au proprietăți antiinflamatoare. Autorii susțin că galactomyces protejează țesutul cutanat deteriorat prin reducerea roșeții și umflăturilor și ajută pielea să se refacă după erupții.

Are un efect de întinerire

Deși legenda descoperirii galactomyces rămâne neconfirmată, această drojdie are de fapt efecte anti-îmbătrânire. Drojdiile sunt capabile să netezească ridurile și alte semne de îmbătrânire. Acest lucru se datorează proprietăților antioxidante, care, printre altele, reduc iritarea pielii.

Hidratează pielea

Potrivit oamenilor de știință japonezi, galactomyces întăresc bariera protectoare a pielii. Protejează de toxine, previne evaporarea umezelii din piele, oferindu-i o hidratare constantă. În plus, datorită acestei componente, celulele epidermei produc acid hialuronic.

Luminează petele întunecate

Potrivit unui studiu din 2014 realizat de specialiști americani de la Cincinnati Medical School, esența, care conține aproximativ 10% din galactomyces, ajută la înălbirea anumitor zone ale pielii. Cercetătorii au descoperit că în doar 12 zile, puteți reduce numărul de pete întunecate și reduceți riscul apariției acestora cu 60%. De asemenea, substanța este capabilă să reducă producția de melanină cu până la 55%. Aceasta înseamnă că, cu ajutorul agenților cu galactomyces, este posibilă combaterea pigmentării cauzate de melanocite în celulele pielii umane.

ingrijirea tenului

Reduce conținutul de grăsime

Este complet natural ca pielea să secrete grăsime, iar în cantități mici este chiar benefică pentru organism. Dar dacă se produce prea mult sebum, aceasta poate deveni o adevărată problemă și poate duce la o serie de complicații, dintre care una este acneea. Utilizarea drojdiei, reduce producția de grăsime de pe față cu 64%, ceea ce va îmbunătăți starea generală a pielii.

Utilizare

Drojdia de orez este potrivită pentru toate tipurile de piele datorită proprietăților sale calmante și hrănitoare. Cu toate acestea, utilizarea acestora, ca orice alt produs cosmetic, trebuie utilizată cu precauție. Când cumpărați un produs nou care conține această substanță, testați-l pe o zonă mică de piele, cum ar fi interiorul antebrațului. Urmăriți cum va reacționează pielea. Apoi, puteți face un test de 14 zile folosind galactomyces. Dacă nu aveți probleme, puteți adăuga produsele la îngrijirea obișnuită, în timp ce nu trebuie să uitați de protecția solară.

Cele mai frecvente produse care conțin galactomyces sunt tonerele, esențele, serurile și cremele hidratante. Înainte de a le utiliza, nu uitați să verificați cu atenție compoziția produsului și să vă asigurați că nu sunteți alergic la niciun ingredient.


Vezi și 3 rujuri de buget în nuanțe de toamnă

Sharing is caring!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *