hemoroizii

Când apar hemoroizii și cum se tratează?

Când apar hemoroizi, vasele venoase și arteriale situate în rect (așa-numitele corpuri cavernoase) se dilată. Principalul motiv pentru aceasta este slăbirea pereților vasculari, insuficiența venoasă. Sângele supraîncarcă cavitățile, pereții lor se extind ireversibil, apare congestia, se formează hemoroizi.

Boala atacă la fel de des bărbații și femeile care duc un stil de viață sedentar, ridică greutăți, suferă de tulburări digestive și sunt expuși riscului pentru alte cauze, pe care le voi enumera mai jos.

Cum se vindecă hemoroizii rapid și permanent?

Pentru a ști cum să vindeci hemoroizii, trebuie să înțelegi ce i-a provocat. În plus față de tratamentele farmaceutice, fizioterapice și chirurgicale, trebuie făcute modificări ale stilului de viață, astfel încât această cauză să fie exclusă. Numai în acest caz va fi posibilă vindecarea hemoroizilor pentru totdeauna.

hemoroizi

Principalele cauze ale hemoroizilor:

 • stil de viață sedentar. Persoanele care trebuie să stea într-o postură caracteristică (șoferi, operatori) sunt afectate în special. Boala afectează și persoanele care lucrează în picioare (coafori, profesori, vânzători);
 • sarcini excesive. Apariția sau exacerbarea bolii poate fi provocată de ridicarea greutăților, sarcină, stat prelungit pe toaletă;
 • inexactități în nutriție. Dieta necorespunzătoare, care provoacă tulburări digestive – o tendință la diaree sau constipație, afectează starea rectului;
 • fumat, alcool. Afectează negativ starea pereților vaselor de sânge, ceea ce, în combinație cu alți factori, crește probabilitatea de a dezvolta boala;
 • ereditate. Tendința spre varice și disfuncția valvelor venoase pot fi moștenite. Prin urmare, dacă membrii familiei dvs. suferă de vene varicoase, tratați starea sistemului cardiovascular cu o atenție sporită.

În diaree, rectul și anusul este iritat de fecale lichide care conțin alimente slab digerate. În constipație, zona rectală are o presiune crescută, membrana sa mucoasă este rănită de mase dure, iar corpul cavernos se umple cu sânge în timp ce persoana împinge.

În paralel cu eliminarea cauzei principale a dezvoltării bolii, sunt utilizate diferite metode de tratament, a căror alegere depinde de stadiul bolii.

Mulți pacienți caută modalități de vindecare rapidă a hemoroizilor fără intervenția medicilor. Într-adevăr, boala încă de la început poate fi vindecată prin utilizarea pastilelor, supozitoarelor și unguentelor. Cu toate acestea, dacă procesul de modificări varicoase a început deja înainte de etapa de formare a nodulilor, va trebui să se utilizeze metode suplimentare de tratament.

De obicei, tratamentul chirurgical este utilizat atunci când boala a atins stadiile 3 și 4. În etapele 1 și 2, succesul poate fi obținut prin metode naturiste în combinație cu fotocoagulare cu infraroșu, dopaj (sutură, inele din latex), scleroterapie. În unele cazuri, intervenția chirurgicală în 3 etape poate fi înlocuită prin rezecția transanală a mucoasei conform metodei Longo.

Hemoroizii externi

Hemoroizii externi sunt localizați în jurul anusului. Acestea constau din vene varicoase, care sunt acoperite cu o piele subțire, predispusă la inflamații frecvente. Factorii iritanti tipici sunt traumele mecanice ale fecalelor sinterizate în timpul constipației și iritarea cu fecale lichide cu un pH incorect în timpul diareei.

Când sângele stagnează în nod, se formează un cheag de sânge. Pielea de pe el devine treptat mai subțire, iar cheagul de sânge iese. În spatele lui apare sânge stacojiu proaspăt. Majoritatea senzațiilor dureroase la pacienți sunt din cauza hemoroizilor externi. Sunt deosebit de dureroși după defecare, în timpul tusei și strănutului.

Hemoroizii interni

Hemoroizii interni cauzează rar disconfort și sunt greu de observat. Nodurile sunt situate sub mucoasa rectală, astfel încât pacientul nu le poate vedea sau atinge. Cu toate acestea, tromboza se dezvoltă în astfel de noduri „liniștite”. Prezența bolii poate fi suspectată de prezența sângelui în timpul defecării (inclusiv pe hârtia igienică), senzații dureroase de intensitate variabilă, senzație ocazională de golire incompletă a intestinelor, mâncărime în anus.

hemoroizi interni

Metoda de tratament depinde de stadiul bolii. În etapele incipiente, se pot renunța la metodele conservatoare; în etapele ulterioare, este indicată intervenția minim invazivă sau chirurgicală.

Ce medicamente se utilizează pentru tratarea hemoroizilor?

Medicamentele sunt selectate în funcție de stadiul bolii.

 • În stadiul 1 al bolii, supozitoarele și unguentele sunt eficiente, care pot normaliza circulația sângelui, ameliorează durerea, ameliorează inflamația, relaxează pereții rectului și sfincterului: Hepathrombin, Hemotreat, supozitoare cu ulei de cătină, Proctosan.
 • În stadiul 2, se utilizează medicamente mai puternice: unguent cu metiluracil, Pilex.
 • În etapele 3 și 4, efectul principal este asigurat de intervenția chirurgicală. Pe lângă acesta, se utilizează Hepathrombin, Troxevasin.
 • Pentru a normaliza digestia, se utilizează laxative sau medicamente de fixare, se utilizează complexe bacteriene (probiotice, simbiotice), enzime și mijloace pentru îmbunătățirea peristaltismului.
 • Medicamentele flebotrope, sunt utilizate pentru a crește performanța venelor și pentru a reduce inflamația hemoroizilor.

Hemoroizii, ca și alte boli, nu recunosc automedicația. Toate medicamentele trebuie prescrise de un medic. Chiar dacă medicamentul funcționează excelent pentru membrii familiei și prieteni, este foarte posibil să vă facă rău personal.

În procesul de căutare a modalităților de vindecare a hemoroizilor fără intervenție chirurgicală, pacienții întâlnesc inevitabil diverse metode alternative. Trebuie să le tratezi foarte atent. Gândiți-vă bine dacă sunteți gata să aplicați oțet de cidru de mere, suc de lămâie sau ceapă pe hemoroizii inflamați sau introduceți cățele de usturoi în anus. Înainte de a folosi ceaiuri din plante sau decocturi, asigurați-vă că nu sunteți alergic la ele. Utilizarea ierburilor, uleiurilor și tincturilor poate ajuta la ameliorarea inflamației, dar nu va vindeca modificările varicoase. Ca urmare, boala va fi deghizată și se va agrava.

Structura anusului și a sistemului cardiovascular nu depinde de sex, prin urmare, modalitățile de vindecare a hemoroizilor atât la femei, cât și la bărbați sunt aceleași: ameliorarea durerii, îndepărtarea nodurilor și prevenirea dezvoltării altora noi, corectarea stilului de viață.

Exercițiile fizice regulate vă vor ajuta să faceți față bolii:

 • plimbări, mers pe jos;
 • înot;
 • yoga;
 • jogging.

Dacă aveți hemoroizi, uitați de haltere, ciclism, sporturi ecvestre, exerciții extreme. În timpul unei exacerbări a bolii, nu trebuie să faceți drumeții, înot sau să călătoriți cu autobuzul.

Consultați imediat un medic. Cu cât începe tratamentul mai devreme, cu atât sunt mai mari șansele unei vindecări complete. Și un nou stil de viață mai activ este garantat pentru a vă aduce multă bucurie și, în general, va avea un efect benefic asupra bunăstării și sănătății dumneavoastră generale.


Vezi și Sindromul ochiului uscat

Sharing is caring!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *